Soseaua Mihai Bravu 172, Bucuresti
Sinus lifting

Incepem prin a spune ca sinusurile sunt niste cavitati umplute cu aer. Acestea sunt mentinute in pozitia lor de osul in care sunt implantati dintii, de o parte si de alta a cavitatii nazale. Daca trece mult timp de la extractia dintilor maxilari (in special a premolarilor si molarilor), osul se resoarbe si astfel, sinusul "coboara".

Medicul localizeaza aceste formatiuni pe baza CBCT-ului care este o varianta mai avansata a Computer Tomografului clasic (pacientul este iradiat de 10 ori mai putin) si care permite analiza din milimetru in milimetru a volumului de os existent, astfel ca, in functie de anatomia locala se va stabili tehnica chirurgicala cea mai sigura.

Daca exista un volum osos de 10 mm inaltime si cel putin 7 mm grosime, atunci implanturile se pot insera fara a fi nevoie de sinus lift. Daca sinusul este foarte coborat, insertia implanturilor nu se poate face fara ridicarea membranei sinusale urmata de umplerea acelui spatiu cu os. Acesta reprezinta sinus liftingul.

Specialistii nostri utilizeaza sistemul PRGF Endoret, astfel ca osul va fi amestecat cu plasma si inserarea implanturilor se va face in aceeasi zi cu procedura de ridicare a sinusului.

Indicatii dupa operatia de sinus lifting

Imediat postoperator, toti pacientii primesc tratament cu medicamente antiinflamatoare si antibiotice. De asemenea, pentru a se evita complicatiile, este recomandat sa se evite orice manevre care implica presiune asupra sinusurilor si a cavitatilor nazale.